Egy foglalkoztató fajáték története – avagy fából vaskarika

Mit is jelent a fából vaskarika? – képtelen dolog, amit nem lehet megvalósítani. De mi az, amit nem lehet megvalósítani?
Feltehetjük a kérdést: manapság létezik még ilyen?

Mivel nem vagyunk egyformák, nem egyformán használjuk a képzelet erejét, ezért van, akinek sikerül, és van, akinek nem.

De maradjunk a sikeres képzelet erejénél. Bizonyára veled is előfordult már, ha csak egyszer is, olyan, amikor nagyon akartál valamit, amikor többször magad elé képzelted, legyen az egy tárgy, cselekvés, személy… és ha nem is egyből, de bizonyos idő után ez a valami megvalósult; ez betudható a szorgalmadnak, képességednek és annak az erőnek, amit nem tudunk megfogni, mégis létezik, a képzelet ereje.

A mi fajátékaink között is vannak ilyenek.

Egy laikus nehezen, vagy egyáltalán nem tudja elképzelni, hogyan lesz két fadarabból csiga-, nyuszi- vagy süniforma, miként fog összeállni, hogy lesz belőle háromdimenziós forma. Miként lehet húzogatni, tologatni… Akinek van képzelőereje, ismeri a technológiát, megfelelő gépekkel rendelkezik, az meg tudja valósítani.

Ilyen a Csiga csörlős foglalkoztató fajáték, ami egy május elsejei rendezvényre készült, és ott igen nagy szeretettel, örömmel vették használatba a gyerekek és felnőttek. Jó volt látni, ahogy a szülők egy kis időre gyerekek lettek, és éppolyan élvezettel játszottak, mint gyermekeik.

sünis fajáték és a fából készült kiskocsi

sünis csörlős fajáték és a csörlős kiskocsi

Izgalmas játék a…

Ezen felbuzdulva kezdeményeztünk a közösségi oldalon – az óvodák és bölcsődék részére – egy megosztó játékot, amit Tét óvodája nagy lendülettel elindított, végül Csorvás város óvodája nyert meg. Itt is a csapatszellem, összefogás vitte előre a csorvási óvodát. Az óvoda vezetőnője elmondta, ezt ők sem gondolták, de nagyon akarták, és a szülők összefogásának eredményeképpen megnyerték a Csiga csörlős foglalkoztató fajátékot, aminek nagyon örültek.

csiga játék átadása

 

Gyerekek és a csigajáték

Kisgyerekeknek készült fajátékaink között megtalálható a Süni csörlős foglalkoztató fajáték, a Nyuszipár csörlős foglalkoztató fajáték, a Kiskocsi csörlős foglalkoztató fajáték, amit nemcsak behúzni lehet, hanem pici gyerekek bele tudnak ülni, így használva gyermekek kocsikáztatására is kiválóan alkalmas.  Sünis csörlős foglalkoztató fajáték vagy a Kiskocsi csörlős foglalkoztató fajáték

Ügyességi- és foglalkoztató fajátékok

Az általunk készített játékok nemcsak kicsiknek, hanem nagyobb gyermekek, valamint felnőttek szórakoztatására is tökéletesen megfelelnek. Ilyenek a csapatépítő-, családi rendezvények, gyereknapok, ovis nyílt napok kedvenc eszközei közé tartoznak. Különböző szintű ügyességi és foglalkoztató fajátékok megtalálható a Mívesfa oldalán

kicsik és nagyok ügyességi játéka

 

asztali labirintus ügyességi fajáték