Gondolatok a szeretetről,

– házassági fakönyveken

Amikor ajándékon törjük a fejünket, szeretnénk mindent beletenni, érzésünket, stílusunkat, igényességünket, különlegességünket, a közös múltunkat, emlékeinket. Szeretnénk, ha az a pár sor sokatmondó lenne, szomorkás pillanatokban, felvidítaná, boldog pillanataiban, melegséggel töltené el, amiből tudja, igen ott vagyunk neki, szeretjük, ránk mindig számíthat.

 

70 év házasság

 

Egyéni gondolatok

Nem ritka, amikor együtt megélt gondolatok kerülnek fel a házassági évfordulós fakönyvre. Olyan gondolatok, amit egy szűk közösség élt át, érzelmileg vagy fizikailag, melyek mély emlékként megmaradtak bennük.

  • Drága Feleségem! El sem tudod képzelni mennyire hálás vagyok neked, az elmúlt évekért. Nélküled elvesztem volna. Kívánom, hogy sokáig élhessek veled!
  • Drága Szerelmem! Az évek bebizonyították, Te vagy a mindenem. Hálás vagyok annak a napnak, amikor megismertelek. Még ugyanennyi évet szeretnék veled eltölteni.
  • Emlékszel arra az estére, amikor egymásra néztünk, és azóta jóban-rosszban együtt létezünk? Ne feledd azt a pillanatot, és szeress továbbra is úgy, mint akkor, azon a napon!
  • Itt vagyunk mi, a Te szűk kis családod. És igazán szívből kívánunk még sok szép évet itt, velünk e világon!

És mi tud még, igazán megható ajándék lenni?

Egy gondolat – mely a régmúltba tekint vissza

Egy unoka, aki ismeri nagyszülei múltját és jelenét, ismeretei vannak az érzelmeikről, életükről, az egymás iránti érzéseikről, tiszteletükről.  Aki szeretett volna egy maradandó, szívhez szóló ajándékot ajándékozni, és akinek volt egy gondolata, amit megragadott és megvalósított.

Az unoka, a Nagyszülők 70. házassági évfordulójukra, egy különleges fakönyvet készíttetett. Erre a fakönyvre, nem más került, mint amit, sok-sok évvel ezelőtt a Nagypapa írt a Nagymama emlékkönyvébe.

Emlék Iluskának!

Senkit szeretni vétek
Sokat szeretni bűn
Egyet szeress, de azt
Igazán szeresd, s hűn.

Szeretettel jegyzé
K.E. 1944.V.15.

A háború egy időre elválasztotta őket, de ők hűek maradtam egymáshoz, a nehéz és viszontagsággal telt évek ellenére is.

Az ajándék átadásáról kaptunk egy fényképet, ami nagyon megható volt, így ismeretlenül is.
Fényképen látni lehet a távolba néző, a múlt pillanatait visszapörgető Nagymamát, és a szemét törölgető Nagypapát. Az érzelmek örömkönnyek formájában törtek a felszínre.
Idézem Noémi unoka pár gondolatát, az ajándékozás pillanatáról.
“Nagyon boldogok voltak a Nagyszüleim, csodás ajándék volt! A Papim nagyon elérzékenyült :)”

Úgy gondolom a nagyszülők, ennél szebb, szívhez szólóbb, és maradandóbb ajándékot senkitől sem kaptak.

Ötletindítónak megmutatok néhány ajándékot, amik különleges ajándékok házassági évfordulóra.