Néhány ötlet az 50. szülinapi ajándékhoz

Úgy gondolom, az ajándékválasztás mindannyiunknak fejtörést okoz, de nem mindegy, mekkorát. Mivel leginkább a kerek évfordulókat szoktuk megünnepelni, ezért most az 50. születésnapi ajándék megtervezéséről szeretnék pár gondolatot megosztani.

Miért pont erről?

Minden egyes kerek évvel átlépünk egy újabb küszöböt az életszakaszainkban. Az 50. is ilyen.

Az a bűvös 50. születésnap. Van, aki ezt a kort fél évszázadosnak mondja, és bízik benne, hogy 100 évig fog élni. :) Ez jó hozzáállás. Személy szerint például tartok tőle, nem tudom megmondani miért, egyelőre furcsa érzésekkel figyelem a jövetelét, azonban…

A közelmúltban mi is részesei lehettünk egy barátunk 50. szülinapi bulijának. Benkő Misi barátunk másnap bement dolgozni, és megkérdezték tőle, milyen 50 évesnek lenni. –„Hühü, semmi változás, olyan, mint 49-nek lenni” – volt a válasz.

És milyen igaza van, nem az a lényeg, mennyit írunk, hanem az, mennyinek érezzük magunkat. Ezt a mondatot igyekszem én is szem előtt tartani, és ennek tudatában optimizmussal várni az eljövetelét. Mert mi történik utána? Semmi különös. Éljük tovább az életünket, figyelemmel kísérjük felnőtté vált gyermekeinket, és élvezzük az élet örömeit.

Ha már az 50. születésnapi ajándékról kezdtem el írni, némi ötlet, mi segíthet egy jó ajándék kiválasztásában. A korban biztosak vagyunk, de ez önmagában még nem elég. Jó, ha tudjuk a másikról, mi a hobbija, milyen a lakókörnyezete, mik a szokásai, mihez ragaszkodik, mi a fontos számára, milyen a stílusa, az identitása, és van-e humorérzéke. Ezek az ismérvek sokat segíthetnek egy jó ajándék kiválasztásában.

Gyűjtsük csokorba, mit tudunk a megajándékozottról, és gondolkozzunk. Amennyiben szereti a hagyományos dolgokat, a természetközeli tárgyakat, valamint fontos számára a barátok közelségének érzete, a tárgyak egyszerűsége, használhatósága, ami még üzenetet is közvetít, akkor nem lehet melléfogni. Ettől válik igazán egyedivé, különlegessé, maradandó ajándékká.

Benkő Misi 50. születésnapja
50. születésnap

 

50. születésnapi fa kulcstartó
50. születésnapi fa kulcstartó

Bizonyára így volt Misi születésnapi ajándékával is. Minden benne van, ami ahhoz szükséges, hogy tudtára adjuk a barátság fontosságát, őszinteségét.

Ha páratlan ajándékkal kívánsz örömet okozni: mivesfa.hu

Egyedi fa ajándéktermékek: 50. születésnapi fakulcstartó

Ízelítő korábbi ajándékokból:ajándékötletek fából

MGBeáta